Tannlegeskrekk (Odontofobi)

Mange sliter med tannlegeskrekk. Noen i lettere grad men for andre er det så ille at de ikke klarer å gå til tannlegen, selv ved store smerter, og det er vi da snakker om odontofobi. Opptil 10% av den voksne befolkning i Norge lider av odontofobi (alvorlig tannlegeskrekk). Dette er noe vi opplever og behandler ofte med gode resultater.

En god kommunikasjon mellom tannlege og pasient er helt avgjørende for et vellykket resultat og en god relasjon. Tannbehandling idag skal være så smertefritt og behagelig som mulig, og det gjør vi vårt ytterste for å få til.

Det første besøket er ofte det verste, men når steget er tatt er den onde sirkelen begynt å blitt brutt ned. Når du oppretter et tillitsforhold til din tannlege, og du ser at det tannlegebesøket faktisk går bra, vil neste besøk ikke virke så uoverkommelig lengre. I mange tilfeller kan det være fint å komme på en konsultasjon først der vi snakker sammen, gjerne undersøker med røntgen, og lager en behandlingsplan skulle det være et behandlingsbehov.

Du som pasient er med på å bestemme og vi legger opp besøkene slik som du ønsker i ditt tempo.

Velkommen skal du være,

Med vennlig hilsen

Alle oss på Tannlege Moen AS