Proteser
Helproteser eller partielle (del) proteser. Helprotesen kan eventuelt festes til kjeven med et system av implantater og en form for trykknappfester. Spesielt helproteser i underkjeven krever erfaringsmessig tid for tilvenning, og nødvendige korreksjoner.

Broer
En bro er flere kroner som støpes/fremstilles i ett stykke, der en eller flere tannrøtter mangler.

Kroner
En krone er en støpt fylling som kan bestå av en kjerne i metall – f.eks. en gullegering, eller en cromkoboltstållegering. Utenpå denne kjernen kan det brennes en kappe i porselen. Andre muligheter er kroner fremstilt i zirconium, eller rent porselen.

Fyllinger
De fleste situasjoner som krever en fylling skyldes et hull – karies. Det finnes flere materialer å velge mellom, men i praksis vil det være et tannfarget materiale som består av en plastmasse med fyllstoffer; en plastkompositt. Fyllingen erstatter den delen av tannen som må fjernes. Festes til tannen med en etseteknikk, samt fysiske undersnitt. Størrelsen beskrives av hvor mange flater av tannen som er involvert – fra én til fem flater.

Tannkjøttbehandling
Tannkjøttbetennelser er den viktigste årsaken til tanntap hos voksne nordmenn. Årsaken er at bakterier som samler seg på tannoverflaten i en biofilm danner stoffer som utløser en betennelsesreaksjon. De fleste vil ved hjelp av tannstensrens, eventuelt operative inngrep, samt god tannhygiene holde problemet under kontroll.

Rotfylling
En tann består av emalje/rotsement ytterst, tannben, og et indre hulrom som gir plass til blodkar, bindevev og nervevev. Det kan bli nødvendig å fjerne dette bløtvevet hvis det oppstår infeksjon her. Det kan skyldes en rekke forhold. Vanligst er et hull (karies) inn til nerven, eller en skade – f.eks fallskade.

En tann kan ha fra én til fem rotkanaler. For å skaffe seg god oversikt kan det være nyttig med mikroskop, eventuelt 3D-røntgen, i tillegg til vanlige intraorale røntgenbilder.

Som oftest er det nødvendig med flere tannlegebesøk for å få kontroll på infeksjonen.